De driftkikker en de flapuit

FotorCreatedstom

Domme fouten, harde lessen en het zijn van een flapuit.

Aloha mensen! Je kent het vast wel. Je bent al meer dan eens gewaarschuwd dat je iets niet moet doen. Van enge trucjes op het klimrek tot klimmen in een boom en van het zijn van een driftkikker tot een flapuit. We negeren de waarschuwing en gaan door. Totdat we keihard vallen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Want waarom leren we van een harde les het best? Ik was vroeger het meisje dat eng deed in de klimrekken en klom in de boom. Als kind leer je vaak de letterlijke zin van het ‘keihard vallen’. Nu ik ouder ben en ik mezelf een driftkikker en flapuit kan noemen leer ik de figuurlijke zin. Het antwoord op de vraag hierboven is natuurlijk vrij logisch. We leren beter van een harde les, omdat aan een harde les consequenties verbonden zijn. Zoals het hebben van een schaafwond, op iedere knie één of het hebben van spijt als haar op ons hoofd, omdat we iets hebben gedaan of gezegd wat niet valt goed te praten. Wat uiteindelijk overblijft zijn littekens, in beide situaties. Maar gelukkig is er ook een voordeel aan het krijgen van een harde les. Namelijk dat je drie keer nadenkt voordat je het weer doet. Je zult niet snel meer over een hekje springen als een ‘Totally Spies’ figuur en je zult de volgende keer een hok kopen voor de driftkikker en een slot voor de flapuit.

Dit was weer een nieuw artikeltje uit: ‘waarom?’. Heb jij wel eens een harde les geleerd? Vergeet niet op de knop ‘volg’ te drukken of je via de mail in te schrijven, want dan krijg je automatisch een kleine melding van mijn nieuwe artikeltjes. Laat een tip of een lief berichtje achter. Geniet lieverds, want het is vrijdag. Liefs Nikki x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s